Hľadať akcie

Vanessa-Mae privezie svoju veľkolepú show aj do Košíc!

Vanessa-Mae privezie svoju veľkolepú show aj do Košíc!

Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson je britsko-singapurská huslistka, ktorá vo svojej hre prelína pop music a klasickú hudbu. Už vo svojich troch rokoch sa učila hrať na klavír a o dva roky neskôr na husle, čo sa jej stalo osudným.

 

Fenomén VANESSA-MAE mieri do Prahy, Ostravy, Brna a tiež aj do Košíc! Nenechajte si vstupenky uniknúť medzi prstami a zakúpte ich včas!

Vedeli ste o nej, že...

Už ako malá bola v hudobnom šoubiznise ako ryba vo vode. Často vystupovala v televíznych programoch s klasickou hudbou a v Spojenom kráľovstve sa tak dostala do povedomia. Podľa Guinessovej knihy rekordov je najmladším zaznamenaným sólistom hrajúcim Beethovenovej a Čajkovského husľové koncerty, čo dokázala vo veku trinástich rokov. Síce svoj prvý koncert s filharmonickým orchestrom v Londýne mala už v roku 1988, celosvetový úspech si na ňu počkal až do roku 2001, keď svet obletela jej skladba "Destiny". Osviežte si pamäť! :)

Úspech ju neopustil ani v nasledujúcich rokoch. V apríli 2006 bola Vanessa-Mae plátkom Sunday Times Rich List označená za najbohatšiu osobnosť v zábavnom priemysle vo Veľkej Británii vo vekovej kategórii do 30 rokov s odhadovaným bohatstvom okolo 64 miliónov dolárov pochádzajúcich z koncertov a z približne 10 miliónov predaných platní. Hovoríte si, čo jeden človek s takým bohatstvom môže robiť? My to vieme! Vanessa-Mae totiž pravidelne prispieva na charitu.

Počas dospievania ustupovala od svojej tradičnej klasickej hry a stala sa známou pre svoje honosné, sexy štýlové vystúpenia. V hudobných klipoch sa objavuje v osobitom oblečení. Objavila sa tiež v albume Janet Jackson - The Velvet Rope, kde hrá sólo v titulnej skladbe.

Okrem hudby sa táto kráska venuje aj športu, a to konkrétne alpskému lyžovaniu. Závodí pod menom Vanessa Vanakornová. V lete roku 2010 oznámila zámer kvalifikovať sa ako reprezentantka Thajska na Zimné olympijské hry 2014 do Soči. Tak sa aj stalo. Splnila kvalifikačné kritériá pre nadchádzajúcu sočskú olympiádu, kde sa stala súčasťou thajskej výpravy.

Táto svetovo známa diva a neobyčajne nadaná virtuózka si to v októbri tohto roku namieri do Českej aj Slovenskej republiky, aby rozvášnila davy v OstravePrahe, Brne a Košiciach. So sebou privezie výbornú kapelu a odprevadí ju aj český sláčikový orchester a osem českých vokalistov. Publiku predstaví to najlepšie zo svojej hudobnej kariéry. Hudobný dojem umocní aj vizuálna show, na ktorej sa hudobníčka aj sama podieľa.

Nenechajte si uniknúť koncert tejto huslistky, ktorá je preslávená sólami priamo medzi divákmi počas jej show, možno budete mať práve vy to šťastie ... :)