Hľadať akcie

Naživo je to najlepšie - 12 tipov, ako si najlepšie užiť koncert - I. časť

Naživo je to najlepšie - 12 tipov, ako si najlepšie užiť koncert - I. časť

Asi to poznáte, chystáte sa na koncert a tešíte sa, aká to bude pecka. Tušíte, že ďalšie týždne nebudete hovoriť o ničom inom. Lenže často sa očakávania nenaplnia a vy môžete byť sklamaní. Ako si užiť udalosť čo najlepšie? Tu sú naše tipy!

 

Doprovod

Či už idete na koncert sami, v páre alebo celá partia, tak je vždy dôležité, aby ste sa cítili čo najlepšie. Nie je nič horšie než pozorovať znudené tváre priateľov, ktorých ste museli ku koncertu prehovárať. Dohodnite sa len s tým, kto ma o udalosť skutočný záujem a chce sa baviť. Tým vznikne ďaleko lepšia atmosféra a verte, že sa ďalšie ráno budete prebúdzať s ďaleko lepším pocitom a s parťákmi sa budete deliť len o tie najlepšie dojmy. 

 

Príďte včas

Opakuje sa to neustále dokola. Interpret už chytá do ruky mikrofón a u vchodu sú ešte fronty. Pokiaľ sa rozhodne niekoľko stoviek účastníkov, že dorazia na poslednú chvíľu, tak to nedopadá dobre. Urobte si časovú rezervu. Date si drink, občerstvite sa a všetko bude v pokoji – aj vy J

 

Vyberte pozíciu v hľadisku

Stojí pred vami obor, cez ktorého nevidíte svoj idol? Alebo milujete byť v dave a pritom stojíte vzadu v hale, odkiaľ nemáte šancu sa na vytúžené miesto dostať? Pokiaľ dorazíte včas, tak mate z polovičky vyhrané. Teraz už stačí vybrať len tu najlepšiu pozíciu. Prvá rada, aby ste boli interpretovi čo najbližšie? Pri bare, aby ste sa mohli poriadne posíliť? Na poschodí, aby ste mali vystupujúceho ako na dlani? Čokoľvek, čo vám bude príjemné. Výber vhodnej pozície je jedným z najdôležitejších bodov k tomu, aby ste si akciu poriadne vychutnali. 

 

Napočúvajte si hudbu

Ak idete na koncert vášho najobľúbenejšieho interpreta, tak asi nebudete mať problém, ale ak vyrazíte omrknúť aj iných muzikantov, tak je vždy fajn poznať ich tvorbu. Pokiaľ to isté urobia stovky či tisíce ďalších návštevníkov, tak môžete očakávať nezabudnuteľnú atmosféru. Halou či klubom sa budú niesť chorály a nálada bude ďaleko lepšia. A naviac, pokiaľ toto uvidí aj samotný spevák, tak verte, že dá do show ešte viac energie a vydá zo seba maximum. 

 

Oblečenie

Kto by sa chcel navlečený variť alebo naopak klepať zimou, keď tomu je možné pomerne ľahko predísť? Vplyv má samozrejme viac faktorov, ale ukážeme vám niekoľko bodov, ktoré sú dôležité pri voľbe odevu. Veľkosť akcie – viete, že je vypredané a v zastrešenej hale budete s ďalšími 5 tisícmi ľuďmi? Je veľká pravdepodobnosť, že tam bude horúco ako v pekle. Chystáte sa na koncert, kde budete od prvej minúty skákať a zastavíte sa až tak hodinu po vystúpení? Nie je potreba si brať na seba viac než len to najnutnejšie. Pokojnejšie akcie v staršej kamennej budove? Hoďte si niečo cez seba. A takto by sme mohli pokračovať ďalej a ďalej. Ročné obdobie, aktuálne počasie, priestor, počet návštevníkov a povaha události sú to najdôležitejšie. Buďte pripravení.

 

Nerobte záznam vystúpenia

Toto je jedna z najčastejších chyb. Na výber sú dva scénare – buď vidíte v podstate celú show skrz displej mobilu či kamery a neustále kontrolujete, či máte čo najlepší záber alebo naopak natáčate celé vystúpenie a obraz priebežne nekontrolujete, čo vo výsledku znamená, že natočený materiál bude zlej kvality. Aké máme riešenie? Záznam jednoducho nerobte. Užite si event na maximum v danú chvíľu. Bavte sa, prežite to a uvidíte, že spomimenky budú ďaleko živšie než samotný záznam. A koniec koncov po koncerte ešte narazíte na Youtube (odoberajte náš kanál) na záznam nejakého iného účastníka. Ktorý si to ale určite neužil tak ako vy!