Hľadať akcie

Naživo je to najlepšie - 12 tipov, ako si najlepšie užiť koncert - II. časť

Naživo je to najlepšie - 12 tipov, ako si najlepšie užiť koncert - II. časť

Po minulej vydanej dávke tipov pre maximalizáciu zážitku, vám prinášame aj ďalšiu časť našich doporučení. Už viete s kým prísť, čo na seba a tak ďalej. Ale čo ďalej? Poďme na to mrknúť spoločne.

 

Nespamujte sociálne siete

Uf. Tiež ste niekoľkokrát ani nevedeli, že sa nejaké akcie konajú a zrazu ich sú plné sociálne siete? Ľudia pridávajú obrázky (poznáte náš Instagram?) a záznamy v priamom prenose (a čo náš Facebook?). Pokiaľ ste čítali predošlí bod o (ne)natáčaní vystúpenia, tak sa ním riaďte. Pár momentiek a minútka záznamu je fajn, ale celé vystúpenie na siete dávať nemusíte. V návale emócií vám to určite príde ako super nápad, ale nemusí to platiť aj pre vašich priateľov a sledujúcich. Zamyslíte sa, dali by ste napríklad aj s odstupom dvoch dní na siete toľko fotiek a príspevkov? Určite nie, tak trošku vychladnite a zásobujte svoje sociálne siete s citom. 

 

Buďte svoji a tancujte

Stojíte ako spútaní a nechce sa vám hýbať, aby ste to náhodou nerobili inak než ostatní z davu? A nie je to škoda? Rozhýbajte to. Tancujte tak, ako by v priestore nikto iný nebol. Tancujte presne tak, ako to robíte doma, keď vás nikto nevidí a nepočuje. Tanec je tak prirodzená a krásna vec. Nenechajte sa spútať tým, ako to robia ostatní. Vyjadrite sa svojím osobitým pohybom. 

 

Prejavte svoje emócie

Opäť záleží na akcii, ale niekde sa vážne hodí byť nahlas. Interpreti často pracujú s divákmi tak, že ich skutočne chcú počuť. Chcú vidieť čisté emócie. Chcú, aby s nimi spievali, aby tlieskali do rytmu alebo proste „robili bordel“. Tak ho urobte… J

 

Jeden veľký fanúšik

Zapojte sa medzi ostatných. Nemusíte sa vôbec tváriť, že ste tam kvôli niečomu inému, než ten chlapík vedľa vás. Usmejte sa na ňho, poprajte mu peknú zábavu a pokojne si s ním zatancujte. Veď ste tam všetci prišli kvôli tomu istému - ten mejdan si poriadne užiť.

 

Občerstvenie si dobre rozvrhnite

Ano, na každej události nájdete veľa občerstvenia, samozrejme i toho alkoholického. Naplánujte si ale starostlivo svoj rozvrh tak, abyste neboli společensky unavení ešte pred tým, než hviezda vbehne na stage. Nielenže si zrejme nebudete pamätať tie najlepšie momenty (alebo veľmi skreslene J), ale tiež tým môžete pokaziť zábavu vašim parťákom, ktorí sa miesto tanca a bláznenia budú starať o to, aby ste boli v poriadku. A to určite nechcete J

 

Hodnoťte s odstupom

Tiež ihneď po akcii jasáte alebo hľadáte muchy? Skúste sa najskôr vyspať a s hodnotením si počkajte až do rána. Trochu sa vám to rozleží v hlave. Určite ste tiež zaznamenali, že napríklad na sociálnych sieťach ľudia hodnotia hneď po skončení události a často vypichujú aj tie najmenšie detaily (častokrát negatívne) a pritom po pár dňoch sú schopní povedať, že to bol jeden z najlepších koncertov, ktoré zažili. Viete čo? Odohrať každé vystúpenie na 110 % nie je tak jednoduché a chybička sa môže stať. Podporte svojho obľúbeného umelca a hľadajte pozitíva. Poďakujte mu, že prišiel zrovna do vášho mesta a že sa snažil urobiť maximum pre vašu zábavu. Byť umelcom je v niektorých chvíľach totiž extrémne náročné.

 

A náš tip na záver? Choďte a bavte sa, pretože naživo je to najlepšie!