Hľadať akcie

Ako dopadol prvý ročník Soundtrack festivalu? Na výbornú!

Ako dopadol prvý ročník Soundtrack festivalu? Na výbornú!

Prvý ročník Medzinárodného festivalu filmovej hudby Soundtrack Poděbrady navštívilo cez 30 tisíc návštevníkov.

 

Program nedeľného popoludnia v kúpeľnej free zóne na kolonáde v Poděbradoch skončil 1.ročník Medzinárodného festivalu filmovej hudby a multimédií SOUNDTRACK PODĚBRADY. Festival navštívilo cez 30 tisíc spokojných divákov, ktorí mali možnosť sledovať na tridsať koncertných vystúpení, výstavy, desiatky workshopov a filmových projekcií, najmoderneie herné technológie a virtuálne reality a nesčetné množstvo dalších atrakcií, aktivít a spoločenských udalostí.

Hlavnou témou štyroch festivalových dní bola predovšetkým hudba, hlavne hudba filmová. Z diváckeho hľadiska boli vrcholom zahajovací koncert skupiny Lucie na štadióne FK Bohemia v Poděbradoch a záverečný koncert držiteľa Oscara, talianskeho skladateľa Nicoly Piovaniho. Piatočný večer patril audiovizuálnemu projektu Jana P. Muchowa & The Antagonists za doprovodu Komornej filharmonie Pardubice, večer vygradoval tanečnou afterparty DJ Lucca & DJ Ladida. S veľkým úspechom sa stretli koncerty pre mladšie publikum. Jaroslav Uhlíř s kapelou zahráli známe hity z českých filmov, projekciu klasickej českej rozprávky Tri oriešky pre Popolušku s hudbou Karla Svobody doprovodil Prague Symphonic Ensemble pod taktovkou dirigenta Kryštofa Marka. Sobotný program vyvrcholil nočným koncertom HBO - Hra o tróny a ďalším výberom hudby z najznámejších seriálov z vlastnej produkcie. Koncert bol doplnený veľkoplošnými projekciami na budove zámku, LED stene na námestí aj na parkovisku tak, že ich mohli návštevníci zdarma sledovať z opačného brehu Labe. Všetky festivalové dni boli zaplnené aj „stanica metra Poděbradská“, kde návštevníci počuli desiatky pouličných produkcií. Doprovodný program celého festivalu na kolonáde a v parku bol zadarmo.

Organizátori rozdali hneď niekoľko čestných cien festivalu - obdržali ich českí skladatelia a hudobníci Radim Hladík a Karel Svoboda (obidvaja in memoriam), ďalej Jaroslav Uhlíř a zahraničná hviezda festivalu Nicola Piovani. 

Akciu navštívila rada osobností kultúrneho, politického či športového sveta, spoločenskú prestíž posílilo aj pravidelné predstavovanie festivalových hostí na modrom koberci, konanie golfového turnaja Audi Cup či nočné tancovanie na zámku.

Festival by nebolo možné v tomto rozsahu usporiadať bez podpory mesta Poděbrady a Stredočeského kraja. Starosta Ladislav Langr, hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová a riaditeľ festivalu Michal Dvořák vzorne plnili svoje hostiteľské povinnosti a s festivalom doslova žili a dýchali. 

Veľký úspech 1.ročníku Medzinárodného festivalu filmovej hudby a multimédií SOUNDTRACK PODĚBRADY, ktorý sa konal 24. - 28.8.2017, je dobrým základom pre budúce konanie tejto prestížnej kultúrnej a spoločenskej akcie v krásnom prostredí kúpeľného mesta Poděbrady. 

(tlačová správa)