Hľadať akcie

6 tipov ako si naplno užiť letné festivaly

6 tipov ako si naplno užiť letné festivaly

Leto je v plnom prúde a rovnako tak aj letné festivaly. Slnko páli, voda láka a čo by to bolo za léto bez návštevy aspoň jedného festivalu pod šírym nebom. Dnes máme na výber z nespočetného množstva festivalov ako po celej ČR, tak po Slovensku.

 

A kedže sa má festival užiť naplno a nikto nechce, aby jeho zážitok čokoľvek ohrožovalo, tak si poďme zrekapitulovať pár vecí, na ktoré by sme nemali zabudnúť. 

1, Alkohol až po postavení stanu

Ešte predtým než sa dáte do víru alkoholu alebo iných omamných látok, nezabudnite doraziť na miesto, kde má byť váš stan postavený a rozložiť si tak príbytok, kde sa budete môcť v ranných hodinách odložiť. Nie je nad horší pocit, ako zistenie o tretej ráno, že stan nebol ani vybalený.

2, Nebojte sa jedla

Prísun nejakého pokrmu by mal byť samozrejmosťou. Pri celodennom skákaní je potreba doplniť zásoby, preto určite neváhajte a zájdite si tiež aj do gastro zóny.

3, Počasie - buďte pripravený

Aj keď hlásia na celý víkend slnečno, je potreba myslieť aj na teplejšie oblečenie. Do batohu si určite prihoďte nejakú mikinu alebo pršiplášť. S klesajúcimi teplotami sa do spacáku určite zídu aj nejaké tie ponožky.

4, Osobné veci

V súčasnosti je už väčšinou na každom festivale možnosť využitia služby, ktorá sa postará o vaše cenné veci (doklady, fotoaparát...). Jedná sa o skrinky, ktoré môžete uzamknúť a sú nonstop strážené. Tak sa bez stresu môžete baviť a nemusíte si zakaždým kontrolovať kapsy alebo nepretržite myslieť na stan. 

5, Dodržuj pitný režim - aj ten nealko

Aj keď nás alkohol povzbudzuje a častokrát kvôli nemu strácame akékoľvek zábrany, je fajn ho občas preložiť aj trochou vody alebo akýmkoľvek iným nealkom. Cítiť sa zle a strácať nad sebou kontrolu, keď sa všetci ostatní bavia, nie je úplne najideálnejší stav.

6, Mysli tiež na svoje zdravie

Na festivaloch vždy nájdete tím zdravotníkov, ale je dobré mať v stane aspoň základné veci, ako sú napríklad leukoplasty, prášky alebo opaľovací krém. Nezabúdajte, že zdravie máte len jedno, preto sa chovajte zodpovedne.

Tiež ste už naladení tak ako my? Pozrite si, čo nájdete v našej ponuke festivalov!